NORAHOOIJER.NL

  projecten op lokatie

fonteinen in Amsterdam (2005)

Ik ben in 1952 geboren in de Valkenierstraat in amsterdam, achter de sarphatiestraat, boven de garages van de GGD. Met mijn ouders maakte ik als kind regelmatig een wandeling naar het Frederiksplein om aldaar te genieten van een prachtige, grote fontein op de plek waar eerst het Paleis van Volksvlijt heeft gestaan. Die fontein heeft een onuitwisbare indruk op mij gemaakt.
Helaas moest deze fontein wijken voor de Nederlandse Bank en als tegenprestatie heeft het plein een zielige fontein teruggekregen op een weinig opvallende plek.

Mijn fonteinenproject is dan ook als eerste gebaseerd op het verfraaien van de stad d.m.v. de nodige fonteinen, op alle plekken die zich daar in mijn ogen voor lenen. de fonteinen worden alsnog 'geleend' uit Rome, maar de tweede stap is deze te vervangen door een eigen ontwerp.

Bezoekers van mijn site worden uitgenodigd suggesties te doen voor lokaties die wel een fontein kunnen gebruiken. Zo kunnen we zonder al te veel burocratische rompslomp de stad het uiterlijk geven dat zij verdiend.